A Betlem! (3)

Les tres reines que menaven camells tornaven cap a casa satisfetes de la seva tasca. Havien deixat l’estable ben net i endreçat, el bestiar fermat lluny del nadó, el rebost ple fins dalt de tot, la robeta del nen neta i planxada, habien esperonat el pare perquè fes un bressol amb cara i ulls per a la criatura i s’havien quedat ajudant la mare fins a acabar la quarantena.

La mare de Déu les va acomiadar amb un somriure dolç mentre pensava: Llàstima que ja marxen, han estat com tres mares. Sant Josep les va acomiadar amb un somriure pletòric mentre pensava: Sort que ja marxen, han estat com tres sogres.

8 Responses to A Betlem! (3)

 1. Jaume ha dit:

  Ja tocava un microconte de reinones, no? Portarà cua potser… o no. I si en fas un altre en què les reines vénen a buscar els homes que han sortit per tabac?

  • montsellado ha dit:

   Bé havia de donar una oportunitat a les cònjuges (ui, pronunciar aquesta paraula correctament és un petit miracle) per demostrar el seu esperit pràctic. Regalar or, està bé; l’encens i la mirra… ja en parlarem, però el que va de meravella a una partera és tenir a algú que li doni un copet de mà.

   Què dius? Que vols que apareguin les reines i li cantin les quaranta als reis?: Així que anàveu tots tres seguint una estrella, eh! Tira cap a casa que ja te les faré veure a tu les estrelles! Ai, no sé, no sé… potser podria funcionar (hahaha)

 2. Tomàs ha dit:

  Jo soc molt fan del pobre sant Josep.

  Per començar es celebra el “dia del pare” per sant Josep, quan segons l’església catòlica no en va ser el pare ni de conya. Diuen que poca cosa va tenir a veure amb l’embaràs més enllà de tragar amb la història de l’esperit sant, que ja és.

  Si això no és argument suficient per ser-ne fan, ara em dius que ha hagut d’aguantar a tres reines per una llarga temporada.

  Bé, em ratifico i espero que en el teu conte se li faci justícia (divina en aquest cas?).

  • montsellado ha dit:

   Ostres, la veritat és que no hi havia caigut mai que celebrem el dia del pare en honor a un que biològicament parlant no ho era. Que fort, sembla un acudit d’humor negre.

   Però deixant de banda el petit detall de l’afer amb l’esperit sant, ell, que era fuster, ja podia haver fet un llitet com cal i no pas ficar la criatura dins d’una menjadora. Homes, quin poc sentit de la higiene!

 3. Anna ha dit:

  Fantàstic! (i realista).

 4. PURI ha dit:

  Ja ha aparegut el toc sexista. Les dones com sempre a les coses nostres:la casa,la família,el ordre,un clàsic en la nostra cultura que afortunadament està canviant a poc a poc. Suposo que en Betlem encara no sabien gaire de la lluita feminista. Jaume envers d’anar a buscar als homes les “reinones” haurian d’anar-se’n a un oasi a recupesar-se del estrès de les festes.

  • montsellado ha dit:

   Toc sexista? Ai, ai, ai, aquesta no era pas la meva intenció (a veure si m’ha traït la “meravellosa” educació tradicional que he rebut?). El que volia dir és que segurament les reines haurien estat més empàtiques que no pas els seus marits amb la (penosa) situació i no se’ls hagués ocorregut arribar, deixar un present i marxar.

   Va, per no deixar mal gust de boca, en honor teu afegiré una coseta en el proper “A Betlem” que estic cuinant. 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: