Finestres

Recordo vagament una classe del que ara en diuen coneixement del medi. El tema, la predicció del temps. La pregunta, si podem assegurar si està núvol o fa sol en mirar per la finestra. Resposta massiva de la quitxalla: Sí. Resposta correcta de la professora: No. Evidentment, per fer una predicció necessitem veure tot l’espai, tant com puguem; com més espai es pugui apreciar, millor serà la valoració que en fem. Un nuvolet que passés en aquell moment podria fer-nos creure que el dia és rúfol; entrellucar un tímid raig de sol ens faria la il·lusió d’un dia net i resplendent.

Ben pensat, és una bonica metàfora. De vegades tenim un mal dia i de les qüestions que van sorgint només en veiem el problema, la part negativa, “el núvol”. D’altres, però ens entestem a ser tan summament positius que només veiem les coses bones. Entre poc i massa, oi? En tot cas no és bo mirar per una menuda espiera (ep, que la “mirilla” es diu així!). És millor prendre perspectiva, tanta com puguem, i després… després ja veurem.

4 Responses to Finestres

 1. Jaume ha dit:

  La vida, la millor acadèmia

 2. montsellado ha dit:

  L’és. De vegades, però, dubto si en sóc prou bona alumna.

 3. Rosaura ha dit:

  Si plores perquè no pots veure el sol les llàgrimes no et deixaran veure les estrelles.

 4. montsellado ha dit:

  Mai m’ha quedat prou clar si en aquesta frase es defineixen les estrelles com a premi de consolació o com a espectacle major que no pas veure el sol (has vist mai la via làctia?, en zones amb contaminació lumínica no es pot veure, però si vas mai a algun lloc on es donin les condicions adequades no t’ho pots pas perdre: és màgic). Potser és una idea que es deixa oberta al grau d’optimisme de cadascú.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: